Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

16. 5. 2009 11:32
Chyba

Když je 65 % aut s jedním řidičem, vůbec to neznamená že 65 % pražanů potřebuje jezdit solo. Ona většina těch pražanů je v MHD, víme? Jo - a i kdyby jezdili úplně všichni pražáci jen auty a 65 % bylo solo, 25 % se dvěma osobami a 10 % s osobami třemi, jezdilo by solo jen necelých 45 % pražáků. To je, co?

Jinak: je každého věc, jak se rozhodne a kolik chce do své cesty investovat (peněz i času).

Pro úplnost: nejsem jedním z těch, kdo denně jezdí autem.

0 0
možnosti

Scout_duck

16. 5. 2009 11:40
Re: Chyba

65% pražských řidičů. To je snad jasné, že nemyslím 65% všech pražanů a lidí do Prahy dojíždějících, ale pouze těch, kteří používají auto.

Absolutní číslo je 60:40. 60% cest je vykonáno po Praze IAD, 40% MHD.

0 0
možnosti

Scout_duck

16. 5. 2009 11:04
Reakce od autora

Nejdřív si přečtěte celý článek a pak hlaste, že jsem chovanec ústavu. Že auto něco veze? Samozřejmě že ano. Ale jak píšu, nebude to 65% aut. Bude to tak polovina. Ovšem to je pouze odhad. Zbytek jede autem prostě proto, že nepřežijí ranní špičku v MHD a celkovou situaci jen zhoršují. Jede více aut, tramvaje jezdí pomaleji, lidi se v ní kumulují, kumulující se lidi jedou autem, tramvaje ještě více zpomalí. A ano, Michael Douglas v tom autě jel sám, ale to není pointa. Pointa je, jak začal řešit aroganci a blbost spoluobčanů. V USA je totiž jiný systém dopravy.

Jiná věc je nacpané metro ráno. To už o moc větší kapacitu mít nemůže.

hroch_cz: Motorka je ještě v pohodě, zabírá mnohem méně místa na silnici. Jo, cítíte se bezpečně, ale výměnou za to, že zdržujete všechny ostatní. A smrdící bezdomovci v tramvaji přeci jdou řešit a to ne tím, že do té tramvaje nevlezu.

0 0
možnosti

hroch_cz

16. 5. 2009 11:14
Re: Reakce od autora

Máte pravdu, cítíme se v našich autech bezpečně a dokud nebudou platit restriktivní opatření, například systém sudá-lichá SPZ, tak v těch autech budeme sedět dál. Pochybuji, že byste se domníval, že svým urážlivým článkem na tom něco změníte. Ale jestli se Vám ulevilo, tak taky k něčemu byl...

Jinak jezdím po Praze tak, abych nikoho nezdržoval, nevjíždím do křižovatky, za kterou nemůžu pokračovat v jízdě, abych nezůstal stát na kolejích, koukám na semafor a rozjíždím se současně s autem před sebou, a ne až poté, co už mi odjelo na deset patnáct metrů - v tomhle vidím možnost zlepšit dopravu v Praze, chováním řidičů, ne tím, že je nafutruju do už tak plných tramvají.

0 0
možnosti

jellyfish

16. 5. 2009 10:21
Fotbal

Jen oprava, byl to zápas Zlín - Sparta a bylo to ve Zlíně. A řekl bych, že to odšťouchnutí nebylo zase tak brutální, aby se z něj dělalo takový haló. Nezapomeňte, že ten podavač byl taky ze zlínského klubu, takže to možná bylo i nahraný ;-)

0 0
možnosti

Scout_duck

16. 5. 2009 11:07
Re: Fotbal

Díky. Vliv pozdní noční hodiny ...

0 0
možnosti

hroch_cz

16. 5. 2009 10:20
Ještě něco schází

Milý blogere, až se ve svém článku, označujícím nás Pražáky za debily, zmíníš také o tom, že se ve svém autě cítíme bezpečně, nikdo nás tam neokrade, nenakazí a nesmrdí nám pod nos jak rasův pytel (jinak proti bezdomovcům nic nemám), tak ho budu považovat za úplný. Lidi, kteří využívají MHD, za socky nepovažuji, taky jí občas jezdím, ale dokud to nebude zákonem zakázáno, nikdo mne z mého vlastního dopravního prostředku nedostane. Aspoň, že je zima už pryč a já teď můžu znovu jezdit po Praze na motorce. A abych autorovi tohoto štvavého blogu ušetřil práci, ano, jsem ten kretén, který se proplétá mezi auty a ohrožuje ho, protože on, místo aby sledoval provoz z hlediska bezpečnosti, čumí do aut, kolik v nich jede lidí.

Všem přeji hezký den.

0 0
možnosti

Agia

16. 5. 2009 10:18
Ještě dodatek...

Pokud si správně pamatuju, tak Vaše "ikona" pro tento příspěvek, a to Michael Douglas ve Volném pádu, taky jel autem městem sám.... Co se týče prvního příkladu, s tím souhlasím. Ten kluk filmoval, co to šlo.

0 0
možnosti

Agia

16. 5. 2009 10:14
MHO

Milý autore, a co takhle připustit, že MHD neni všehospásná? Už mě tohleto vyzvedávání MHD do nebes a zatracování aut ve městě začíná štvát. Jsem studentka, a tak povětšinou jezdím MHD. A tohle je realita všedního dne v tramvaji. Ráno - nacvakáno. Kolem poledne - dá se dejchat, budiž. Tak od tří hodin se vyvalí další studenti a první lidi z práce a zase je až tak do šesti - sedmi nacvakáno. Večer chvíli dobrý, pak ovšem nastoupí noční linky a interval kolem 20 minut, jeden vagon a šup, nacvakáno. Neříkejte, že to neznáte. Vám se líbí tímhle jezdit každej den? Mě teda ne. Jezdím do školy 40 minut a celou dobu stát se mi opravdu nechce. Nehledě na zápach dalších spolucestujících, bezohlednost baťohářů a občasný nedostatek kyslíku (to platí hlavně v metru, to už není "prázdné" snad nikdy). Do tohohle chcete nacpat všechny ty lidi z aut? Vážně? A kam? Kapacita už se zvětší asi těžko, intervaly se zkrátí asi eště hůř. Jeden člověk v autě je možná málo, ale ano, chápu je.

0 0
možnosti

Stará kára

16. 5. 2009 11:36
Re: MHO

Plně souhlasím s jednou výhradou: opravdu nevydržíte stát těch 40 minut?  To nepřipadá nemožné ani mně (pár měsíců před sedmdesátkou).

0 0
možnosti

Ccecil

16. 5. 2009 9:54
Autore

a co tak připustit, že auto obsazené  jedním člověkem taky NĚCO VEZE? Ne vše se dá vozit přes MHD a navíc, ta vyjde mnohem dráž..

0 0
možnosti

stedrik

16. 5. 2009 10:36
Re: Autore

autor sám vypadá na fotce jako chovanec ústavu,kterému právě utřela sestřička ukapávající  sliny.Jen si myslí,že ráno napadne víc jak 50 procent lidí,že dneska si půjdou s autem postát si do kolony.Těžko připustí,že máte kufr plnej nářadí,zboží do krámu nebo jste právě vyzvedl v bance sto kolíků:-) anebo si je jdete s pistolkou vybrat. Nehledě k tomu,když stojí MHD autobusy v koloně,tak jste tam stejně rychle,jako v tom autobusu.

0 0
možnosti

Helmut_Zazvorka_von_Joachimsthal

16. 5. 2009 9:50
No. Ještě by bylo dobré napsat jakou SPZ ta auta měla.

Ono v těch kolonách povětšinou stojí vesničani, co si myslí, že po Praze se mohou pohybovat a parkovat na náměstí jako v jejich střediskové vesnici.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2836x
Ten, kterému ještě nikdo nerozbil ústa za to, co píše. Ale to třeba přijde.

Seznam rubrik