Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

akki

30. 11. 2010 23:22
Já Vám (i Vám) fandím!

Tupé ovce si nechají vše líbit.R^

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

30. 11. 2010 22:39
Koalice byla vytvořena demokraticky

Ať se nám to líbí nebo ne, tak koalice ODS a ČSSD byla vytvořena demokraticky.

A slova Karla Kryla: "Na rohu ulice vrah o morálce káže" se hodí nejvíce ke Karlu Schwarzenbergovi, ten podpořil uznáním Kosova uznání válečných zločinů...

0 0
možnosti
S

snaduzdost

30. 11. 2010 21:27
Vůbec mu nedošlo,

 že o to tady vůbec nejde, kdo co kdy koupil a čí je to bratranec. Mladej, netlachej, žes tam nebyl proto, aby ses vyjádřil proti korupci!

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

1. 12. 2010 1:01
Re: Vůbec mu nedošlo,

To, co tam předvedl Boris Šťastný byla snůška nesouvisejících vět. A bylo to namířené proti TOP 09, čímž chtěl dát najevo protestujícím, že ani jejich "modly" nejsou svaté. TOP 09 ve spoustě věcech nemám rád (třeba i to, že dneska si zvolili Severu kamsi ....), takže mi to je vcelku jedno. Mně vadí to, jakým způsobem jednala ODS před volbami a jakým po volbách.

0 0
možnosti
JP

tenistka

30. 11. 2010 20:55
od zmrzlého demonstranta nevolícího TOP09

Žádám o vysvětlení!  Když  téměř ve všech krajích  dostanou  schodně vždy 3 strany

/TOP09, ODS, Čssd,/ kolem  30% hlasů. Jedna z nich má  o několik % více,vyhrává, ale není schopna vládnout, nemá většinu. Musí tedy utvořit koalici,což znamená, že se musí s druhou stranou schodnout na společném postupu, což je snad  v dem. systemu nejen žádoucí ,ale i nutné. V celé Praze ,pokud jsem viděla přehlednou mapu, z 22 vol. obvodů "zvítězila" ODS  v 16 obvodech,následována  střídavě TOP09 a CSSD a  v 5 obvodech "zvítězila" TOP09 ,následována ODS a CSSD.V každém případě musí ODS i TOP09 jít do koalice s ČSSD, aby získala většinu.Kdyby tedy utvořila koalici TOP09 s ČSSD, to by bylo  v pořádku?? Je to ale přece úplně totéž.

Jestliže voliči v Praze měli /  asi 400 000.-/ takové výhrady  k ODS, měli ovšem podpořit  TOP09 rasantními min.51% a nebylo o čem mluvit. Spíše než protesty By se měli voliči zabývat  účinnou kontrolou radnice!!

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

30. 11. 2010 19:40
Demonstrovat by se mělo

hlavně proti současnému volebnímu systému. Opakuji to tady na blogu již poněkolikáté : je demokratické, když subjekty mohou o tom, který je nejlepší, soutěžit ve volbě. Volba je demokratický způsob rozhodnutí. Voliči svobodně rozhodnou, kdo je nejlepší a kdo tedy v soutěži zvítězil. Přistoupili-li jsme dobrovolně na "tuto hru", předpokládá se, že menšina (tedy poražený) bude respektovat vítěznou většinu. Jednoduché, průhledné, demokratické a spravedlivé (hraje-li se s otevřenými kartami a fair play). Proto by měl vítěz voleb "brát vše" - premiér, vláda, 51% mandátů v parlamentu a šanci "vládnout" po celé volební období, neboli realizovat svůj volební program, demokraticky schválený ve volbách většinou. Zklame-li, druhou šanci od voličů nedostane a pohár hořkosti si vypije do dna. Současný volební systém je špatný a je nutné ho změnit !  [>-]

0 0
možnosti
IV

Hell2

30. 11. 2010 22:00
Re: Demonstrovat by se mělo

Vámi popisovaný způsob - vítěz bere vše - by byl naprosto v pořádku v případě většinové volby, kdy vítěz musí získat přes 50%. Tak volíme do senátu. V případě pměrného systému, kdy žádná strana nepřekročí 50%, je v pořádku, když vládne koalice stran, která dá dohromady nadpoloviční většinu. To se stalo nejen v Praze, ale téměř v celé republice. A dokonce i vláda je sestavena ze stran, z nichž ani jedna nevyhrála. A na okraj příklad: "KSČM získá dejme tomu 15%, dalších 10 pravicových stran po 8% a ČSSD 5%. Pravice získala dohromady 80%, ale podle Vás by měli vládnout komunisti. Vždyť by ani nic neprosadili, v parlamentu by je 80%ní většina převálcovala".

0 0
možnosti
ATM

A ty, MORHHO

30. 11. 2010 19:31
A koho pán volil ?

Nevolil Topinky, ale šel za ně demonstrovat - jak nezištný mladý idealista !  Že by  volil zelené stejně jako Havel , který  tam taky protestoval ? [>-]

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

1. 12. 2010 1:03
Re: A koho pán volil ?

V Praze nevolím, jen tu studuji. A nevolil jsem nic ze současných parlamentních stran. Bohužel jsem mladý idealista, který si myslí, že krást se nemá.

0 0
možnosti
JH

Profesor

30. 11. 2010 18:53
Trapné

Nemusím z těch zúčastněných opravdu nikoho, ale farizejství TOP 09 už je opravdu nechutné. Kalousek a kníže vzor čistoty? Co padáky, sponzoři, Becherovka...? To snad nemyslí nikdo rozumně uvažující vážně. Tůma transparentní hospodář? Víte kolik desítek miliard Kč vykázala ČNB pod jeho vedením ztráty? S odkazem na její nezávislost odmítl cokoli vysvětlovat. Proč si najednou všichni myslí, že bude perfektní hospodář s pražským rozpočtem? Protože bankovnictví nikdo nerozumí? Pravdoláskové se při volbě Klause zuřivě dožadovali veřejné volby, aby jim ovečky třeba nepodrazily Švejnara, a tvrdily, že je to demokratické ze všeho nejvíce, nyní zase křičí, že demokratická volba je jedině tajná. Vrchní moralista se tváří jako jelimánek, odsuzuje násilí a culí se pod vousy, jak jeho stoupenci demolují zařízení radnice a vulgárně napadají zastupitele. Ta šaškárna je opravdu za hranicí vkusu. Rv 

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

30. 11. 2010 19:32
Re: Trapné

profesorem na pomocné škole, to je dobrej džob

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

30. 11. 2010 18:49
A na to se napijem!!!

Bohuslav Svoboda byl zvolen pražským primátorem ;-D

0 0
možnosti
ATM

A ty, MORHHO

30. 11. 2010 19:41
Re: A na to se napijem!!!

Ano, na zdraví ![>-]

0 0
možnosti
IV

Hell2

30. 11. 2010 18:44
Protestující nejsou schopni uznat prohru

Umím si představit, jakou smršť tímhle názorem spustím. Předem říkám, taky jsem nespokojen. Ale:

1) I když TOP v Praze zvítězila, nedala dohromady 50%. Kdyby ano, teď by spokojeně vládla na radnici. Vyjednávání patrně nevedla korektně a díky tomu měla nižší koaliční potenciál.

2) ODS společně s ČSSD mají evidentně nadpoloviční většinu v zastupitelstvu, proto asi koalice získá legálně primátora.

3) Mně se to taky nezamlouvá, ale to je tak to jediné, co mohu udělat. Demokratická pravidla porušována nejsou a naopak je podle mého porušují ti nespokojenci, kteří hodlají nátlakem změnit výsledky voleb podle svého. Kdyby to tak dělali stoupenci všech stran, vznikne občanská válka.

4) Dokonce ani tzv. volební inženýrství, které je ODS vyčítáno, není v rozporu s demokratickými pravidly a Ústavou a konečně i Ústavní soud to potvrdil. Pokud se nám to nelíbí, změňme zákony. Ale nevyčítejme někomu, že je dodržuje, to je nefér.

0 0
možnosti
JP

tenistka

30. 11. 2010 21:04
Re: Protestující nejsou schopni uznat prohru

Souhlasím, je to i můj názor. V  tomto systemu je  skutečný vítěz ten, kdo 51%. :-)

0 0
možnosti
J

j.Havránek

30. 11. 2010 18:33
Rozesmál jste mne

Pana Šťastného bránit nechci, dokonce souhlasím, že si tuhle koalici  ODS v příštích  volbách  pěkně odskáče, ale vzrušovat se nad tím, zda se sešlo několik stovek nebo  snad tisícovka demonstrantů  - je opravdu komické...

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2836x
Ten, kterému ještě nikdo nerozbil ústa za to, co píše. Ale to třeba přijde.

Seznam rubrik