Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

makovec123

30. 1. 2010 12:06
jsem clenem te skupiny

tak ja treba jsem clenem te skupiny, ackoliv mam platnou mesicni litacku a sam jsem byl nejakych dvanact, trinact let zamestnancem DP Praha. Ono lze revizory nesnaset i pro jine duvody nez to ze chytaji cerne pasazery. Napriklad pro to ze kdyz si clovek prokazatelne posle SMS jizdenku, dorucenka mu prijde az buh vi kdy (pred casem manzelce prisla po hodine a pul), v mobilu je videt odeslana smska, v jejich prenosnym aparatu by udajne meli videt v realnem case generovany seznam prijatych smsek a presto tvrdej ze dokud nema clovek zpetne potvrzenou jizdenku (ktery idiot by cekal po odeslani na stanici hodinu nez mu prijde smska od DP?) tak musi zaplatit pokutu.

0 0
možnosti
DM

makovec123

30. 1. 2010 12:06
Re: jsem clenem te skupiny

Pripadne dokazou deset minut buzerovat cloveka jen proto ze jejich aparat nedokaze precist kod z dorucene smsjizdenky a rovnou predpokladaji ze jde o cerneho pasazera a volaji mestsky benga (opet zazitek me zeny)... dokazou dat pokutu cloveku ve chvili kdy nastoupi do precpane tramvaje a s listkem v ruce se v rozhrkanem jedoucim pekaci snazi skrz dav dostat k oznacovaci ( ktere v tramvajich zrejme umistoval naprosty idiot ) a nestihne si ten listek oznacit do pul minuty po rozjeti tramvaje (zazitek svagrove)

je samozrejme par revizoru, kteri se chovaji jako normalni lidi, ale porad je mezi nimi vysoke procento zupackych idiotu, kteri zrejme nemuzou usnout dokud nezbuzerujou par cestujicich

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

30. 1. 2010 10:25
Ono ti revizoři také nejsou vždy jen neviňátka

Jsem prro placení jízdného, jsem pro častější kontroly v MHD. Jsem ale také pro to, aby i revizoři byli vybírání tak, aby se člověk nemusel obávat o své zdraví.

Tohle se stalo u nás: http://www.denik.cz/z_domova/revizora-dostal-za-zadrzel-cerneho-pasazera-trest.html

z článku:

"Policie po výslechu všech aktérů jako jediného obvinila údajného černého pasažéra, a to z napadení revizorů. K jeho štěstí si zprávu o trestním stíhání přečetly v médiích dvě ženy, které shodou okolností cestovaly tramvají, v níž se drama odehrálo. Jelikož viděly, co se opravdu stalo, rozhodly se svědčit. Po jejich výpovědi bylo stíhání cestujícího zastaveno, do role obviněného se naopak dostal Mayer, který se podle žen choval velmi hrubě."

Sám jsem pak byl svědkem, jak revizor pokutoval babičku za to, že měla cvaknutý lístek, který už asi týden neplatil, porotože DP zdražil o korunu jízdné. Babička plakala, že o tom nevěděla a že by si určitě připlatila - dostala ale plnou pokutu, revizoři byli neoblomní.

0 0
možnosti
JZ

Pribinacek

30. 1. 2010 8:35
Dopravní podniky

neustále zvyšují jízdné, aby si management udržel vysoké platy a není proti tomu obrany. Takže beru jízdy načerno jako takovou "občanskou neposlušnost"

0 0
možnosti
JM

Hulimír

30. 1. 2010 8:57
Re: Dopravní podniky

Pribináček je taky pořád drašší, Vy hloupé, nemyté ohambí....:-/

0 0
možnosti
ACKP

a co kaja pije?

29. 1. 2010 19:56
má pravdu ten chlapec, ALE

ale i já jsem jezdil několik let brněnskou MHD na černo a to po fiasku s čipovýma měs. jízdenkama před pár lety. Dopadlo to tak, že zmizely miliony, nic nefungovalo a na čipový karty co byly k ničenu se dál lepily měsíční známky. Jako někde v Rusku.Tenkrát jsem se rozhodl, že takovej bor *el dotovat nebudu a jezdil načerno ze zásady. Ony ty pseudoakciovky MHD totiž taky bývají pěkný tunel....

0 0
možnosti
M

My.WinCleaner

30. 1. 2010 1:13
Re: má pravdu ten chlapec, ALE

Hmm, ten tvůj bojkot nějak postrádá logiku. Pokud jsi nebyl spokojený se službami MHD, proč jsi nechodil pěšky a nechával ses dotovat naopak ty? Když potřebujeme, dovedeme si omluvit prakticky cokoliv, že?

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

29. 1. 2010 18:00
Nemluví pravdu

"Upravená slova nemění význam vět..."

V původním znění použil označení snižující inteligenci černého pasažéra. V opraveném znění ho pak označil za "mladého výtržníka". Výtržnictví je ovšem zákonem definovaný trestný čin, což ona odstraněná snížená inteligence není.

0 0
možnosti
IUJS

ičmeka už jednou smazali

29. 1. 2010 16:43
přesný

a blbej je i vlekař na sjezdovce, nebo letištní personál, kterej kontroluje letenky. pěkně napsáno, pěkně vysvětleno. teď jde o revizory, za pár let půjde o dopravní policii. kontrola je buzerace a jsou to parchanti. skvělá logika. autore máš karmu. R^ 

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

29. 1. 2010 16:06
jablko od stromu

No, když si přečtu v "blogu" tohle:

"Stručně řečeno, revizor má právo mladého hajzla zastavit a požadovat jízdní doklad. Pokud toto mladý blbeček neudělá a pokouší se utéct, porušuje příslušný zákon.

Úprava 26.1.2010 15:35 odpovídající Kodexu blogera

Stručně řečeno, revizor má právo cestujícího zastavit a požadovat jízdní doklad. Pokud toto mladý výtržník neudělá a pokouší se utéct, porušuje příslušný zákon."

Tak je mi jasný, že tenhle duševní orel, který nás tu obdařil nejčtenějším výňatkem z přepravního řádu v podobě "blogu", asi nebude mít daleko do zupácké revizorské mentality - revizor má právo zastavit mladého "hajzla" a PAK požadovat jízdní doklad - nemělo by se s tím "hajzlováním" počkat, až jestli ten mladík jízdní doklad má, případně zjistit, proč ho nemá? Asi ne, co, protože tady se ozvala hnací síla revizorskýho uvažování: zakomplexovaná vzteklost vůči všem, kteří se dovedou zabavit jinak než ukazováním odznáčku.

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

29. 1. 2010 16:22
Re: jablko od stromu

Ale ale, buď děláte že nechápete, nebo opravdu nechápete a to je smutné.

Pokud jste si prohlédl odkazovanou galerii nadávek na revizory, tak jistě chápete (a ani jste ji vidět nemusel, mluvím o podstatě problému na začátku), že dotyčný "mladý hajzl" je ten, který píše, že revizoři jsou "kurvy a já jim vždycky uteču a ta špína na mě nemá právo šahat".

Oni jsou ti, o kterých hlavně mluvím.

0 0
možnosti
RH

Kruton

29. 1. 2010 15:33
Revizoři

Jsem dalek toho, abych na revizory nadával, ale byl jsem často svědkem jejich nepochopitelného jednání. Jednou jsem jel autobusem a revizor kontroloval mladýho vysokýho kluka, kterej mu řekl, že se s ním bavit nebude a ignoroval ho, revizor ho obešel a pokračoval, asi patnáctiletá holka řekla, že si zapomněla koupit lístek a že nemá žádný doklad, revizor šel dál, bezdomovce si ani nevšiml a nakonec se mu zadařilo, paní v letech, která si pravděpodobně opravdu zapoměla tramvajenku doma byla snadná a ochotná oběť. Jindy jsem sám seděl v autobuse vedle bezdomovce, který  pil lahváče a revizor nechtěl lístek radši ani po mě, aby ze sebe nemusel dělat blbce. Jistě je potřeba, aby revizoři pracovali, ale takto selektivně?! Takovým způsobem se černí pasažéři nevymýtí, snad se potrestají jen ti slušní z nás, kteří občas zapomenou "štípnout" lístek.

0 0
možnosti
C

Calinda

1. 2. 2010 10:23
Re: Revizoři

Souhlasím s Vámi, ale je to jako v každé jiné profesi, jsou lidé schopní a lidé neschopní. Jediná možnost je si na revizorovo chování stěžovat (tu možnost má každý) a věřte, že když si na stejného revizora bude stížností více, tak dlouho revizora dělat nebude.

0 0
možnosti
PP

Euronymos

29. 1. 2010 12:46
.

Ano nesnáším revizory, protože se ve většině případech chovají jako prasata.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

29. 1. 2010 8:57
Je to druh "frajeřiny", bohužel...

..něco jako nadávání na policajty, jací jsou to haj...vé, když si dovolí "frajera" pokutovat za to, že parkuje na přechodu, že vědomě překročil rychlost apod. I opilí řidiči jsou jistě u některých "inteligentů" za frajery. Zřejmě bude chyba už v rodině. Někde je to možná jen záležitost puberty, někomu to "vydrží" celý život. Policisty ani revizory si neidealizuji, jsou to také "jen lidé", ale když někdo jede jako dobytek, nebo v MHD "na černo", je celkem jasné kdo je ten špatný - tedy doufám, že většině je to jasné...

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2836x
Ten, kterému ještě nikdo nerozbil ústa za to, co píše. Ale to třeba přijde.

Seznam rubrik