Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lejnok

27. 1. 2010 13:45
revizoři jsou prostě banda násilníků a primitivů

kteří dostali do rukou moc nad ostatními lidmi. A podle toho to taky vypadá.

A nemá to nic společného s ježděním na černo. Nejlepší je jezdit autemR^

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

27. 1. 2010 13:59
Re: revizoři jsou prostě banda násilníků a primitivů

Je mi líto, ale jmenovaná skupina na facebooku ukazuje lidi, jenž jsou šťastní, že dokázali okrást Dopravní podnik a utekli revizorovi, kterému sprostě nadávají.

0 0
možnosti
AP

menesis

26. 1. 2010 23:26
Volba

Prestoze jezdim temer vsude bez platne jizdenky revizori mne vubec nevadi. Pocitam s pripadnou pokutou a nevyhybam se ji. Jeste jsem nespojoval jizdu na cerno s kradezi, ale dobre kdyz uz tak vykrikujete jakym pravem si z mych dani bere mesto penize a dotuje MHD to je taky takova loupez ne?

0 0
možnosti
JM

Buckingham

26. 1. 2010 23:30
Re: Volba

Kdybys tou MHD nejezdil, tak bych to tvé rozhořčení (možná!) ještě trochu chápal, takhle fakt čéče nějak jako: vůbec... :)

0 0
možnosti
VD

všd

26. 1. 2010 17:55
Někteří revizoři se neumí chovat

Potom není divu, že je nesnáši i lidi, kteří sami jízdné platí. Sám jsem o takové práci uvažoval, ale nakonec jsem šel radši dělat pojištováka, což je také často kritizované řemeslo, protože bavit se denně s tunou různých pubertálních smradů a dospělých asociálů, do toho se mi skutečně nechtělo.

Nakonec jsem se vrátil (naštěstí rodiče měli peníze) k dennímu studiu, odešel z pojišťovny a začal si vydělávat jinými způsoby (většinou také mnoha lidmi kritizovanými, ale méně, než tyto dva).

0 0
možnosti
G

garumna

26. 1. 2010 17:01
Skupinu neznam,

tak jsem asi clanek nepochopila. Napriklad nechapu, jak z vety: " nesnasim revizory'" vyplyva: "jezdim na cerno?" Taky nesnasim revizory ( nekolikrat se ke me chovali jako hulvati a jednou mi kvuli machrovani jednoho vykuka ujelo posledni metro), ale nacerno nejezdim. A nejsem zdaleka jedina, kdo nejakou negativni zkusenost ma i pres platnou jizdenku ( zejmena oblibene je buzerovani radnych cestujicich a nereseni problemu s houmiky v tramvajich). ...

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

27. 1. 2010 0:17
Re: Skupinu neznam,

Pozor, je třeba číst celý článek. Já netvrdím že "jezdím načerno, tedy automaticky nesnáším revizory". To tvrdí ti lidé v kritizované skupině na Facebooku (chlubí se jak jim utekli a jací jsou revizoři ***). A o nich článek především je. Pak také obecně o tom, že černí pasažéři okrádají v důsledku sami sebe a jízda načerno je krádež.

0 0
možnosti
P

PetraHor

26. 1. 2010 16:47
Souhlasím s tím, že platit se v MHD musí.

A tuto povinnost by měl mít každý, kdo se veze, kromě malých dětí, možná seniorů nad X let a třeba účastníků odboje. Nevidím ale nejmenší důvod proč by se měl v autobusu na lince č. 100 vozit zadara řidič mtrea trasy A, který má zrovna volno. To samé se týká i jeho rodinných příslušníků, politiků a další pakáže. :-)

0 0
možnosti
VD

všd

26. 1. 2010 17:56
Re: Souhlasím s tím, že platit se v MHD musí.

Protože to, že řídí metro, s sebou nese kromě peněz na dřevo ještě tzv. benefity. U samotných řidičů s tím nemám problém, u rodin to je sporné.

0 0
možnosti
ICFLT

I come from Lake Titicaca!

26. 1. 2010 16:41
ono je to spíš takhle:

Vesnický borec se začne bitkovat s 6 revizorama na Florenci a je překvapený, že tam s ním vyčistí zdi a podlahu.

Nu, a následuje jeho pláč buď na diskusi IDnesu nebo velká ramena na Facebooku.

:-)

0 0
možnosti
MB

brlayz

26. 1. 2010 16:37
jízda načerno

Znám jednu holku, která jezdí načerno s tím, že občas prostě zaplatí pokutu. Když ji chytnou můně než jednou za 3 měsíce, tak se jí jízda načerno vyplatí. Teď ji chytli až po půl roce, takže ušetřila asi 800 Kč po odečtení nákladů na pokutu. Nutno ale říct, že jezdí tak max. 2-3x týdně, takže by se jí tramvajenka fakt nevyplatila.

0 0
možnosti
BK

Králík z klobouku

26. 1. 2010 16:26
A co dopravci?

Vyhláška č. 175/2000 Sb., o přepravním řádu, v § 7 říká: "Dopravce  zajišťuje  prodej  jízdenek  před  nástupem  do vozidla. Nezajistil-li dopravce  prodej jízdenek před nástupem do vozidla, musí umožnit  cestujícímu  zakoupit  si  jízdenku  po  nástupu do vozidla za jízdné  bez  přirážky." Městské dopravní podniky na své povinnosti obecně kašlou - buď neprodávají jízdenky ve vozidle vůbec, anebo tu přirážku - nepřirážku nějak nafixlují jako v Praze. Kašle-li v takto zásadní věci dopravce na své povinnosti, tak si tak trochu zaslouží, aby i zákazníci s ním vyje-bávali.

0 0
možnosti
ICFLT

I come from Lake Titicaca!

26. 1. 2010 16:44
Re: A co dopravci?

To se mýlíš. Musíš umět tu vyhlášku číst. Je to prosté.

Dopravce ti musí umožnit koupit si jízdenku (buď automatu, trafice nebo někde u okénka). Až když ti tohle neumožní, musí ti prodat jízdenku bez přirážky u řidiče.

0 0
možnosti
AB

grizzly9992004

26. 1. 2010 15:28
I jízda načerno je adrenalin

Nechci nikoho obhajovat, ale i jízda načerno může být vnímáma jako adrenalin. Někdo skáče bungee jumping, někdo krade policajtům čepice a někdo zdrhá revizorům. Jako muzikanta by mě zajímalo, kdo z těch odsuzujících si nevypálil nebo nenechal vypálit hudební CD. Tak se pochlubte milí zlodějští pokrytci! Ti študáci si alespoň nechodí ještě drze za revizorem pro podpis, že jeli načerno!

0 0
možnosti
S

Shackall0

26. 1. 2010 15:48
Re: I jízda načerno je adrenalin

Vypalování CD je prasárna ;-) Já osobně jsem v životě vypálil jen jedno, a to proto, že jsem potřeboval udělat pro kamarádku jedno Best-off, které jaxi oficiálně neexistuje... Vypalování je obrovská neúcta k muzikantům.

0 0
možnosti
J

Jinotaj

26. 1. 2010 15:20
Jaký je rozdíl mezi průvodčím a revizorem?

Když průvodčí zjistí, že nemáte lístek, prodá vám ho (s přirážkou) a nechá vás být. Revizor si začne hrát na gestapáka. Zkouší vás zadržovat různými nevybíravými metodami, vyhrožovat, volat policii (městskou, což je podobná zakomplexovaná sebranka)...

Divíte se ještěm že průvodčím, na rozdíl od revizorů, nikdo nenadává?

0 0
možnosti
PMK

Qjeta

26. 1. 2010 15:56
Re: Jaký je rozdíl mezi průvodčím a revizorem?

Průvodčí ČD má v popisu práce zkontrolovat, nebo prodat cestujícímu jízdenku, protože strojvedoucí to neudělá.

Revizor MHD zkontroluje, jestli pasažér má správně označenou jízdenku, nebo vůbec nějakou. A cestující si tu jízdenku může zakoupit i u řidiče. Takže v tomhle je ten drobnej rozdíl mezi průvodčím a revizorem.

To bychom se mohli vrátit o hodně desítek let zpátky a opět nasadit do každého vozu MHD průvodčího, nastupovalo by se jen předními dveřmi a spoje by se prodloužily o několik minut na každé zastávce, nehledě na nárůst personálu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2836x
Ten, kterému ještě nikdo nerozbil ústa za to, co píše. Ale to třeba přijde.

Seznam rubrik