Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Transalp

26. 1. 2010 13:55
Jsou to zloději, autor však také

Autor se projevil jako pěkný kolektivista. "Pane Novák, teď vás oloupím pod pohrůžkou násilí o nějaké ty vaše peníze a dám je jedné akciovce v socialistickém vlastnictví. Sice soukromníci jezdí za 24,-/km i s prázdným busem, my ale víme lépe než vy, co je pro vás dobré".

Takže pokud je tady někdo zloděj, tak jsou to všichni obhájci přerozdělování, např. zastánci dotací pro DP hl.m. Praha, n.p.

Rv

0 0
možnosti
MD

drbas

26. 1. 2010 15:27
Re: Jsou to zloději, autor však také

tomu rikam argument na obhajobu revizoru... pane, jste mimo misu.. resp mimo tema... a je jedno jestli to o cem mluvite vy je pravda anebo ne.. tady je rec o necem jinem..

0 0
možnosti
CS

Doom

26. 1. 2010 13:48
Dobytek??

Léta MHD díky bohu jezdit nemusím a pokud ano lístek si koupím. Když jsem MHD pravidelně využíval na dopravu do školy, měl jsem samozřejmě legitimaci a vzorně jsem si kupoval kupóny v metru ( za komančů). To trvalo do té doby, než jsem po nemoci jeden den po vypršení při výstupu z metra šel stoupnout do tradiční fronty na kupón, která končila na úrovni konce přepravního prostoru ( I.P.Pavlova). To sledoval revizor, který ke mně přistoupil, z té fronty mě vytáhl a vůbec nepomohl prokazatelný úmysl kupón koupit a sada starých kupónů za rok! Pokuta od HAJZLA! Od té doby jsem začal až do konce školy jezdit načerno a vrátilo se mi to! Jízdu na černo neschvaluji, ale ojebávat se nenechám!

0 0
možnosti
VK

eso-v-rukavu-rymr

26. 1. 2010 13:43
zlodejiny

dopravni podnik je treba dotovat zejmena kvuli ruznym zlodejinam na magistratu i u vyssiho managementu DP - viz naprikald jejich slavny outsourcing nekterych sluzeb mimo DP...

0 0
možnosti

vztekloun

26. 1. 2010 14:50
Re: zlodejiny

R^

0 0
možnosti
M

MonstaMob

26. 1. 2010 13:18
Jezdííím na černóóóó... tra la la tra la la

Nyní běhám v obrovské euforii  po vestibulu metra jako Menšík ve filmu Utopte Doktora Mráčka hned po tom, co zdlábnul krvavou tláču... revizoři mne se zděšením pozorují a nechápavě kroutí hlavou, jaktože mám tak dobrou náladu, když jsem zrovna dostal pokutu. Nejenže jezdím na studentskou, byť už léta nestuduji, dokonce nám většinou stačí jeden kuponek hned pro tři kdysi dávno bývalé studenty. 260/3=86,50 kč :) ořezaná tužka, guma i zmizík to jistí... tra la la, tra la la... dotovat peněženky politiků a jejich známích nehodlám. Děkuji mnohokrát pane Vosina. tra la laáááá. 

0 0
možnosti
M

MonstaMob

26. 1. 2010 13:19
Re: Jezdííím na černóóóó... tra la la tra la la

Známích :D:D:D od slova míchat. Pardon.

0 0
možnosti
E

elcual

26. 1. 2010 13:12
Verbež

Platím si už dlouhá léta roční tramvajenku (nyní opencard), nejsem tedy s revizory v přímém konfliktu a přesto je toto povolání pro mne jedno z nejopovrhovanějších.

Podobně jako u exekutorů - nemusí mi být nic zabaveno a nic nedlužím, přesto je mi povolání exekutora odporné.

A důvody? Lidé, kteří vykonávají tyto typy práce, jsou zjevně titíž, kteří za válek a totalitních režimů dělají dozorce ve věznicích, špiclují za peníze, donášejí a agitují. Protože nic neumí, mají tendenci přiknout se k nějaké instituci a v jejím jméně vykonávat sice zákonnou, přesto však špinavou práci. O etiku jim nejde. Kdyby zákony (pravidla pro cestující) byly bezohlednější, bude jim to vyhovovat, protože to pro ně znamená větší moc nad lidmi (cestujícími) a vyšší výdělky.

Bohužel, zatím tento druh práce někdo dělat musí. Je to však jako vybavit zločince pravomocemi pro legální práci.

0 0
možnosti
M5

Martin 5

26. 1. 2010 13:28
Re: Verbež

Zajímavé, já mám tyhle pocity o úřednících...

Porč má každý "nadávač na revizory" pocit, že nad ním má revizor nějakou moc? Co máte za komplex?

0 0
možnosti
J

Jinotaj

26. 1. 2010 13:01
Ad revizoři

Moje zkušenost s nimi je bohužel taková, že jsou schopni šikanovat mladou studentku z ciziny, zatímco autobus jedoucí na Strahov plný nalitých fotbalových fanoušků dělají, že nevidí. Dtto bezdomovci a podobní nepřizpůsobivci. Přitom si troufám tvrdit, že výnos na pokutách z takového BUSu by překročil jejich roční plat. A mladými komunisty bych se tu moc neoháněl, za minulého režimu měli totiž revizoři dokonce statut veřejného činitele, takže byli jakýmisi neprůstřelými agenty dopravního podniku hlavního města Prahy!

0 0
možnosti
MD

drbas

26. 1. 2010 13:31
Re: Ad revizoři

za 1/ chtel bych videt tebe na miste revizora jak se postavis tem "fanouskum"... za druhe "mlada cizinka" bez listku neni cernej pasazer?!?!? tak jakypak sikanovani.. az bude mit listek, tak ji nikdo "sikanovat" nebude... kdyz jsem lezl do busu treba v londyne, tak by me taky nenapadlo nekoupit si listek... herfix... to jsou teda fakt argumenty jak sfina

0 0
možnosti
MC

cenzorův mazánek

26. 1. 2010 12:58
Aby ses nezbláznil, já revizory taky nesnáším!

Ale narozdíl od tebe - protěžovaného blogera, který nemusí nic dodržovat, tady nemůžu napsat, co si o tobě myslím, protože bych byl ihned eliminován ;-ORv

0 0
možnosti
PMB

ProtektoRath Mittel Bohmen

26. 1. 2010 13:08
Re: Aby ses nezbláznil, já revizory taky nesnáším!

Založ si blog také. ;-D

0 0
možnosti
JS

Simon009

26. 1. 2010 12:47
...

Sice souhlasím s tím, že členové skupiny jsou idioti a zloději, ale nelíbí se mi, že podle vás jsou černí pasažéři hlavně studenti. Pochybuju dokonce, že by všichni členové skupiny jezdili na černo.

Jinak máte v článku nepřesnost, protože nikdo, kromě policie nemá právo vás zadržet, po rozkliknutí odkazu ve vašem článku jsem se dověděl, že mají pouze právo  vylučovat z přepravy, takže vás maximálně můžou vyvést z přepravního prostoru metra, pokud vás zadrží, tak porušují zákon.

Také bych si dal pozor s kritikou lidí kterým vadí omezování mhd. Faktem je, že město na jedné straně dává do mhd čím dál méně peněz a na druhé vyhazuje peníze do děr typu opencard.

0 0
možnosti
TT

Thorough

26. 1. 2010 13:23
Re: ...

Pokud cestujete na černo, nechcete na místě zaplatit pokutu a přitom odmítáte prokázat svou totožnost tak Vás může revizor MHD omezit v pohybu po nezbytně nutnou dobu pokud je to nutné ke zjištění Vaší totožnosti. To samé platí i u barmana kterému se pokoušíte utéct bez placení nebo ochranku v marketu. Opora je v zákoně, pane Chytrý :-)

0 0
možnosti
VM

Si0

26. 1. 2010 12:46
Jiří Vosečku,

než začnete psát, naučte se skloňovat vztažné zájmeno "jenž", zejména upozorňuji na plurál životného maskulina:

http://cs.wiktionary.org/wiki/jen%C5%BE

0 0
možnosti
JM

Buckingham

26. 1. 2010 12:58
Re: Jiří Vosečku,

Diskuse o češtině je vedle, tady jste zřejmě naprosto omylem! ;-)

0 0
možnosti
MP

apokalypsa

26. 1. 2010 12:44
Vubec jsem to nepochopil, sorry

Takze ono plati "Nesnasim revizory = jezdim nacerno" ???

Ja taky revizory nemam rad a to si kupuju mesicni kupony...

0 0
možnosti
MD

drbas

26. 1. 2010 13:44
Re: Vubec jsem to nepochopil, sorry

proc?

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2836x
Ten, kterému ještě nikdo nerozbil ústa za to, co píše. Ale to třeba přijde.

Seznam rubrik