Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J i ř í

26. 1. 2010 12:43
Máte pravdu, ale...

Občas zášť proti revizorům není bezdůvodná. V západní Evropě jsem párkrát zažil, že když já (či někdo jiný) jsem měl úmysl si řádně koupit či označit jízdenku, ale nepodařilo se mi zjistit, jak to provést , nebo tam bylo něco, co bylo pro cizince příliš komplikované, revizor mi s úsměvem lístek označil či prodal bez přirážky. U nás se revizoři jako vosy vrhají na cizince (nejraději japonské turisty), kteří určitě podvádět nechtějí (zrovna Japonec by si to nikdy nedovolil), ale prostě se s nepřehlednými a nedostatečnými informacemi nedokáží vyrovnat. I celý dopravní podnik by se mohl chovat více jako v západní Evropě - ve vyspělých zemích je běžné, že řidič na konečné čeká v zastávce a nechá nastoupit lidi, aby nemrzli, nemokli a nemuseli stát. U nás to mají řidiči přímo zakázáno. DP má plno důvodů, proč to nejde - ale proč to jinde jde?

0 0
možnosti
MP

admiral666

26. 1. 2010 12:55
Re: Máte pravdu, ale...

nekdy v 2001, kdyz jeste byly v elektrice cvakaci strojky, jsem videl na malostranske cizince fascinovane timto mechanickym ustrojim :-)

0 0
možnosti
N

notebook.r51

26. 1. 2010 12:40
Nikde není napsáno, že platit jízdné je jediná varianta

Pokud je neplatič ochoten zaplatit sankční poplatek, je to plně v duchu předpisu.

Je to jako s pojišťovnou. Buď si auto pojistím a pravidelně platím pojišťovně, nebo jednou za čas (po nehodě) zaplatím daleko vyšší částku. Pokud se pojišťovna snaží získat zákazníky, je pro ně patrně výhodnější opačná varianta.

Když jsme jezdili na školení do Brna, dělali jsme si pojišťovnu sami. na začátku měsíčního kursu každý dal na hromadu peníze jako na měsíční kupón. Z tohoto fondu se platily všechny pokuty. Na konci se zbylé peníze prolily hrdly. A zbylo jich dost.

Tahle metoda má ještě zvláštní výhodu v tom, že všichni zúčatnění jezdili jedním spojem, takže revizor chytil vždy jednoho, nejvýš dva.

0 0
možnosti
MK

Milkman_Dan

26. 1. 2010 13:02
Re: Nikde není napsáno, že platit jízdné je jediná varianta

Rozdil je v tom, ze auto je eventualne tve , kdezto autobus je cizi. Spis bych to prirovnal k tomu, ze si otevres podnik, napriklad pekarnu, s prodejni plochou alespon 200m ctverecnich. Na celou prodejnu budes mit jen dva prodavace/hlidace a prodejna bude mit 20 vchodu a vychodu bez elektronickeho zabezpeceni. Fungovat budes stylem koho chytime nahodou pri kradezi dostane 1000 Kc pokutu, koho ne, ten si muze odnest co chce zadarmo. A uvidime jak dlouho by ti vydrzeli tyhle tvrdacek reci ze okradat nekoho je normalni, pokut jsi pripraven zaplatit pokutu.

0 0
možnosti
LD

stovik

26. 1. 2010 12:36
už podle fotečky jsi chlapče také mladý člověk...

a tedy jsi na tom podobně jako ti, co o nich píšeš...ale podívej se na "Anděla na horách"...pak pochopíš "vo co gou" v do-pravě? Rv;-DRv;-D

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

26. 1. 2010 12:39
Re: už podle fotečky jsi chlapče také mladý člověk...

22 let, student, platím za MHD. Setkáme se někde v Praze? Když bude rom psát o romech, že to jsou parazitující spoluobčané, bude také spadat do té skupiny?

0 0
možnosti
MK

Doktor_QQ

26. 1. 2010 12:19
Kdo se bojí revizorů ?

Byly doby,. kdy jsem se řídil tímto odstavcem přepravního řádu: "...neprokáže-li se platným jízdním dokladem, je povinen zaplatit jízdné a přirážku..." 400,- Kč jsem měl připraveno sepnutých páskou s nápisem "pro revizora". Nikdy jsem se jim nevyhýbal, neutíkal před nimi,  nediskutoval s nimi, mlčky zaplatil a šel. Jízdné v Praze mi tak vycházelo o cca. 10% levněji, než při koupi ročního kupónu. Byla to svým způsobem hazardní hra a nikdy jsem neměl pocit, že kradu. Časem mě to přestalo bavit. Můj vztah k revizorům je tedy neutrální - jsou mi ukradení. Nicméně - když dneska vidím, jak se pět revizorů s IQ tykve obouvá do skupinky japonských holek, které evidentně neví, která bije a co že to vlastně měly udělat, mám chuť  zasáhnout a někoho nakopat. Ty holky to ale nejsou. Bohužel, protože jsem srab, tak to neudělám a mám z toho hloupý pocit. Mnohem hloupější, než jsem měl kdykoliv, když jsem jel na černo...

0 0
možnosti
MP

admiral666

26. 1. 2010 12:23
Re: Kdo se bojí revizorů ?

pri vyhybani se prestupnim stanicim metra by to vyslo vyhodneji. a pri decentni opatrnosti (tzn. vyklizeni prostoru nebo otoceni se z chodby) i bez zbesilych uprku by to vyslo jeste lepe.

0 0
možnosti
KS

Equus

26. 1. 2010 12:16
Jsou to zloději

Doprava je služba, za kterou se platí. A kdo neplatí, ten tu službu ukradl. A basta. Někdo řekne, že je to jen autobus. Ale to je tady dvacka za lístek, támhle stovka za televizi, tuhle úklid chodníku po psu a na konci ulice flusance pod lavičkou. A za měsíc už je to slušný peníz. Pak to vynásobte několika desítkami tisíc.

0 0
možnosti
LM

Levicový myslitel

26. 1. 2010 12:11
V krajích vrací poplatky v nemocnicích

v Praze zase kdo chce jezdí zadarmo a magistrát není schopen nic dělat nebo nechce s černými pasažéry a tím jim dává víc peněz než kraje na těch slavných poplatcích;-D

0 0
možnosti
PMB

ProtektoRath Mittel Bohmen

26. 1. 2010 12:21
Re: V krajích vrací poplatky v nemocnicích

Tím ale přiznáváš, že proplácení poplatků je nepotrestaná zlodějina. ;-DR^

0 0
možnosti
JK

Choakinek

26. 1. 2010 11:56
No takže...

Článek kritizující nějakou verbež? Proč ne, potud dobře, ALE:

1. MHD v Praze by samozřejmě byla zisková a mnohem kvalitnější pokud by se do toho od začátku nemontovalo město, čili STÁT.

2. Jízdné je hloupě navrženo. Hlavně to platí pro metro. Skousnul bych i dražší jízdné, kdyby ovšem cena jízdného plně odpovídala počtu zastávek, které ujedu, to samé platí pro čas, po který jízdenka platí. Takhle když je člověk nucen někdy jet jednu zastávku, je docela hloupé, za to dát 18 Kč, když za 26 Kč můžu projet Prahu skrz naskrz. Že by se takovéto lepší jízdné zneužívalo? To je otázka systému, to je holt problém DP.

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

26. 1. 2010 12:04
Re: No takže...

1) Která Veřejná doprava je zisková? Zisková by MHD byla, kdyby jezdila ráno a odpoledne v dopravní špičce. Ale to nejde, prozože je třeba zajistit i dopravu mimo špičku a Horních Dolních, odkud se generují přepravní proudy v metru.

2) Jinými slovy Vám chybí dvoustaniční jízdenka za 10 korun? Tak ji zkuste prosadit. Navrhněte ji DP, třeba to zváží jako dobrý nápad.

0 0
možnosti
DZ

Zuchnicky

26. 1. 2010 11:50
MHD zdarma!!!

Kdyby ten podpisový arch nebyl komunistický, tak bych jej bez váhání podepsal. Klidně bych platil o 1% vyšší DPH, když by byla MHD zdarma... Není to o penězích, ale o myšlení. V některých státech EU to tak funguje, tak proč by nemohlo u nás...?[>-]

Autor je vtipně zakomplexovaný jedinec, který si myslí, že je asi svatý :D (narážky na věk, zajímavé označení mladých cestujících...)

0 0
možnosti
JM

Buckingham

26. 1. 2010 11:54
Re: MHD zdarma!!!

A jak se vlastně vaše myšlení od toho komunistického liší? Já jsem žádný rozdíl nezaznamenal... Tak se raději ptám...

0 0
možnosti
K-L3D

kunta_kinte - lovec 300 dukatu

26. 1. 2010 11:50
No zrovna minuly tyden jsem mel

pekelnou smulu a capli me 2x :( . Ale chovali se naprosto korektne, vubec chovani revizoru se za posledni leta o dost zlepsilo.

Ale nazvat cerne pasazery zlodeji ? No si spocitejte kolik da rocne mesto na provoz MHD a kolik tedy kazdy jednotlivec zaplati ( nedobrovolne, plati i ti, co MHD nepouziji jak je rok dlouhy). a kdyz k tomu prictete cenu legitky, a vidite, jakych sluzeb se Vam za to dostane, stoji to nakonec za tu kompletni cenu ?:-/

0 0
možnosti
K

kokrhelín

26. 1. 2010 11:34
Sbor revizorů Dopravního podniku v Praze ?

To je banda neuvěřitelně primitivních, zakomplexovaných jedinců, kteří České republice dělají v Praze mezi cizinci  neuvěřitelnou "reklamu". Na černo nejezdím protože nevidím důvod. Ale pracuji na Malé straně. Právě na stanici Malostranská je hustota revizorů nejvyšší, neboť se tady vyskytují davy turistů. Je neuvěřitelné pozorovat co se tam děje a jak se revizoři chovají k lidem z celého světa. Neumí jedno slovo anglicky a mají doslova vychování řeznického psa. Většina turistů nechápe vůbec o co jde a už se tam několikrát stalo, že cizinci volali policii, protože se domnívali, že je někdo přepadl, revizoři používají vulgární nadávky, řvou na malé děti, šikanují celé rodiny, viděli jsme jak ty lidi napadají i fyzicky. Revizoři pražského dopravního podniku jsou obyčejná spodina, lůza a sebranka. Za patnáct let jsem na vlastní oči viděl tolikrát co ta pakáž umí, že mi nikdo můlj no´ázor nevyvrátí.   

0 0
možnosti
JN

sat037

26. 1. 2010 11:42
Re: Sbor revizorů Dopravního podniku v Praze ?

tak jejich chování k cizojazyčným turistům jsem taky zažil a jejich jazykovou nevybavenost rovněž. Jediný co umí je tikit plííís a když jim cizinec cokoliv odpoví tak čumí jak joudové. Čili s hodnocením revizorů souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2836x
Ten, kterému ještě nikdo nerozbil ústa za to, co píše. Ale to třeba přijde.

Seznam rubrik